top of page

Novetats

Article a RTV Vilafranca

Mariona Garcia i Montse Casacuberta exposen “T’escric un paisatge” al claustre de Sant Francesc

Emmarcada dins del cicle Paraules al Claustre, l’exposició és una proposta visual de Mariona Garcia i Montse Casacuberta, molt propera al pas del temps i a tots els seus símbols.

Les dues artistes són professores al Centre Universitari de Disseny BAU de Barcelona i amigues des de fa anys i l’exposició “T’escric un paisatge” reflexa una història compartida, com explica la Montse Casacuberta.

Durant quatre anys, Mariona Garcia i Montse Casacuberta van mantenir una correspondència singular: la Mariona escrivia o enviava documents gràfics a la Montse i ella els transmutava en paisatges dins el llenç.

Aquestes cartes de la Mariona eren un joc per estimular la Montse que es trobava en un moment creatiu difícil.

Aquest joc de correspondències, de paisatges descrits que arriben per carta i que es converteixen en obra pictòrica, ens aboquen a un sentiment de contemplació, de silenci i a la inspirada felicitat que dona quan dues persones es comprenen, es compenetren i creen. Tot i això, la Mariona Garcia no va saber que les seves cartes havien inspirat 17 paisatges fins al cap de quatre anys.

Aquest singular projecte literari i visual, que porta per nom “T’escric un paisatge” es pot visitar fins al diumenge 5 d’agost al claustre de Sant Francesc, de dilluns a divendres de 5 a 8 de la tarda i dissabtes i diumenges d’11 del matí a 2 del migdia.

bottom of page