top of page

Novetats

Espectres


Espectres és un projecte de recerca de Montse Casacuberta, Raül Maldonado, Claudio Marzà, Jorge Luis Març (coordinació), Blanca Pia, David Ricart i Marina Salazar, amb la col·laboració especial de Carla Sevillano.​

Una producció conjunta de La Virreina Centre de la Imatge, BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona y GREDITS (Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social).

Ens van explicar que els fantasmes succeïen als vius quan aquests morien. Sempre havia estat així. És l'ordre natural, la llei de la vida i de la mort, la llei de les coses que són i les que no. Però avui dia els fantasmes ja no són pòstums perquè han deixat de viure en el futur: estan aquí, entre nosaltres, indistinguibles, demandant un buit cada vegada major entre els fantasmes als quals ja estàvem acostumats, els clàssics fantasmes del passat que es van acumulant a mesura que les coses s'esvaeixen.

La còpia, el doble, l’ombra, el fantasma són termes recurrents que ens fan replantejar la idea que manipular, danyar, tacar, ratllar, trencar i tallar no és el mateix que eliminar. No són més que els nostres predecessors del concepte d’avatar, mutar amb la finalitat de construir a l’altre.

Lletres de sopa és un joc visual en el que l’espectador interactua amb el diagrama creat a partir dels conceptes treballats en Espectres. Les fotografies que intervenen en les composicions són una sèrie d’inquietants imatges comparatives que ens fan reflexionar sobre assumptes com el superhome, la màscara, la mort i la imatge.

Em mostro, després existeixo.

Llibre fantasma es una publicació que neix en vertebrar els conceptes principals de l’exposició: la còpia, el mirall, l’avatar, la màscara, l’ombra, ....

El llibre muta entre la il·lustració, la tipografia i una tercera passada en la que tot l’anterior desapareix convertint-se en una peça en blanc, un llibre fantasma.

Ver aquí la versión monocanal del proyecto:

Palau de la Virreina

La Rambla, 99,

08001 Barcelona

Desembre 2017

bottom of page